Olen Esteri Lähderanta, kasvatan Porvoossa hyvin pienimuotoisesti shetlanninlammaskoiria kennelnimellä Dreamhill. Varsinainen leipätyöni on työskennellä Borgå Gymnasiumin suomen kielen lehtorina

Olen koko ikäni ollut koirahullu. Kun olin ala-asteen kolmannella luokalla sain ensimmäisen koirani, karjalankarhukoiran sekarotuisen Tomi-pennun. Ensimmäisen shetlanninlammaskoirani Miksun sain vuonna 1976. Naapurimme Karion Tamara synnytti 21.9.1976 seitsemän pentua, joista tricolour uros Miksu muutti minun koirakseni. Aluksi en hirveästi innostunut ajatuksesta, että koirani rotu olisi sheltti, olisin halunnut perhoskoiran, mutta tämä kohtalo on osoittautunut oikeaksi; shelttiä parempaa rotua ei mielestäni ole. Miksu oli kookas uros ja sai ainoasta näyttelystään keltaisen nauhan, mutta innostukseni rodusta vain kiihtyi; tutkin intohimoisesti kaikkea sheltteihin liittyvää materiaalia. Vanhempani eivät luvanneet minulle toista koiraa, mutta olin hyvin perillä shelteistä ja kun olin vuonna 1988 saanut opintoni sellaiselle mallille, että oman koiran hankkiminen oli mahdollista, soitin Moorwood-kenneliin, josta minut ohjattiin ottamaan yhteyttä Doing-kenneliin ja jo samana syksynä sain ostaa ensimmäisen näyttelykoirani ja Dreamhill-kennelin ensimmäisen kantanartun                                C.I.B FIN NO EE LT MVA Doing Star Time ”Taimin”.

Taimi oli Pirkkalan erikoisnäyttelyssä 26.8.1990 VSP ja Päivi lupasi minulle toisenkin koiran ja niin C.I.B FIN SE DK EE NO MVA EUJV-91 Doing Magic Moment ”Tracey” tuli minulle sijoitukseen.

Taimilla oli kunnia olla emä kolmelle valiojälkeläiselle:

FIN MVA Dreamhill Attractive Star ”Namu”.

C.I.B FIN SE DK MVA Dreamhill Beach Boy ”Pedro”

FIN MVA Dreamhill Beauty Brunette ”Maby”

Tracey oli myös kolmen valion emä:

FIN MVA Doing Chestnut Shadow ”Joonas”

FIN EE BY MVA Dreamhill Happy Moment ”Heimo”

FIN MVA Dreamhill Heath Hunter ”Roni”

Nämä ovat kasvatustyöni alkuvaiheilta; a-pentue syntyi 7.9.1991. Kasvatan melko vähän, jos ajatellaan, että pentueita on 27 vuodessa tullut vain 25. Tavoitteenani on rodunomainen, terve ja reipas shetlanninlammaskoira. Dreamhill- pennut myydään rakastaviin koteihin ja pennun lähestyessä luovutusikää pyrin valitsemaan sopivan kodin siten, että näyttelyistä kiinnostuneille päätyisivät ne lupaavimmat pennut. Takaan pennunostajalle elinikäisen tukeni ja toivon kovasti, että pennunostaja pitää aktiivisesti minuun yhteyttä ja saan kuulla pennusta kuulumisia.